Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

czarrna od kuchni

Wołowina po chińsku



Wołowina po chińsku

Czas przygotowania: 45 min.

Kolorowe i aromatyczne danie :)

Składniki
200 g mięsa wołowego
100 g makaronu błyskawicznego
po kawałku papryki czerwonej i pomarańczowej
1/2 małej cukinii
1/2 marchewki
1 dymka
garść grzybów mun

marynata:
3 łyżki sosu teryiaki
2 łyżki octu ryżowego
1 łyżka sosu chili-czosnkowego
1 łyżka przyprawy do kuchni chińskiej

Sposób przygotowania

Dymkę posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Lekko zmrożone mięso pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki.
Warzywa i grzyby pokroić w zapałkę. Dymkę posiekać.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni. Podsmażyć warzywa, dodać mięso. Wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut.
Makaron zalać wrzątkiem, a kiedy zmięknie odcedzić. Wyłożyć na talerz razem z warzywami. Posypać dymką.
Smacznego :)




Łączna liczba wyświetleń