Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

czarrna od kuchni

Tartinki z rabarbarem



Tartinki z rabarbarem i bez±

Czas przygotowania: 90 min.

Poł±czenie kwa¶nego smaku rabarbaru ze słodk± bez± :)

Składniki
kruche ciasto:
150 g m±ki
75 g margaryny
1 kopiasta łyżka cukru pudru
1 żółtko
3-4 łyżki zimnaj wody

mus rabarbarowy:
2 duże łodygi rabarbaru
1 łyża miodu
1 łyżeczka m±ki ziemniaczanej

beza:
3 białka
3/4 szklanki cukru mruształu
1 płaska łyżeczka m±ki ziemniaczanej
2 łyżeczki octu winnego

Sposób przygotowania

Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim 4 formeki do tarinek o ¶rednicy 12 cm. Wstawić do piekarnika na około 20 minut aż ciasto się zezłoci.
Rabarbar pokroić i zalać niewielk± ilo¶ci± wody, kiedy się rozsmażyć dodać miód i rozporwadzon± w 2 łyżkach wody m±kę ziemniaczan±. Dokładnie wymieszać, gotować przez 2-3 minuty.
Białka ubić z cukrem na l¶ni±c± pianę i wymieszać z m±k± i octem.
Na upieczone ciasto wyłożyć mus rabarbarowy i bezę. Wstawić do piekrnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)




Ł±czna liczba wy¶wietleń