Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

czarrna od kuchni

Sushi maki z grzybami shitake



Sushi maki z grzybami shitake
Odkrywanie nowych składników do sushi :)

Składniki
3 szt prasowanych glonów nori
150 g ryżu
sos do ryżu:
3 łyżki octu ryżowego
1 łyżeczka cukru
1/3 łyżeczki soli
dodatki:
grzyby shitake
łosoś wędzony
serek philelphia
ogórek
paluszki surimi
awokado
anchois
do podania:
sos teryiaki
marynowany imbir
pasta wasabi

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w 1 szklance wody. Składniki sosu podgrzać do rozpuszczenia, dodać do ryżu, wymieszać i całość wystudzić.
Przygotować wszystkie dodatki, grzyby osączyć z zalewy, awokado obrać i pokroić w paski, ogórka pokroić w długie paski.
Na arkuszu glonów rozłożyć ryż i plasterki łososia. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć grzyby shitake, pasek ogórka i serek philadelphia. Arkusz zwinąć przy pomocy maty i pokroić w centymetrowe krążki.
Z pozostałymi dwoma arkuszami postąpić tak samo używając ulubionych zestawów składników. Podawać z sosem teryiaki, pastą wasabi i marynowanym imbirem. Smacznego :)




Łączna liczba wyświetleń