Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

czarrna od kuchni

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym



Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

Czas przygotowania: 60 min.

Aromatyczne danie kuchni włoskiej

Składniki
300 g makaronu Fusilli al torchio (lub innego :))
250 g zmielonej łopatki wieprzowej
100 g świeżego szpinaku
1/2 czerwonej papryki
1/2 niedużej cukinii
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 mały słoiczek przecieru
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso. Kiedy się usmaży dodać umyty szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i startą na tarce cukinię. Smażyć 10-15 minut.
Przecier rozmieszać z 2 szklankami gorącej wody i wlać do mięsa. Zagotować, przyprawić. Gotować jeszcze 5 minut. Makaron zalać sosem i wymieszać.
Smacznego :)




Łączna liczba wyświetleń